مردم این شهر تابستان را نمی‌شناسند/ آلپ ایران با یخچال‌های 60 میلیون ساله+ فیلم

درست در گرمای کلافه‌کننده که همه را به منازل پناه برده، هوای مطبوع و خنک مردمان این شهر را از وسایل خنک‌کننده بی‌نیاز کرده، پوشش گیاهی و وجود علم‌کوه هوای خنکی برای مردم این شهر به ارمغان آورده و خنکی هوا در فصل گرم تابستان موجب محبوبیت این شهر شده و این روزها که هوا گرم است همه دست به دامان کولر می‌شوند حتی تصور اینکه بدون کولر باشند غیرممکن است اما مردم این شهر با کولر بیگانه هستند و وضعیت هوا به‌صورتی است که هر کجا حتی درون منازل هم باشید هوا لذت‌بخش است.

 

 

* کلاردشت؛ شهری که با کولر غریبه است

اما موضوعی که گرمای مازندران را متفاوت کرده بحث شرجی بودن هواست که موجب شده دمای احساسی افزایش یابد ولی مردمان این شهر از این مسائل بدور هستند و همین

طی دهه گذشته تب تند ویلاسازی موجب شد آسمان‌خراش‌ها یکی یکی در دل طبیعت زیبای این شهر سبز شود و این موضوع تا حدی پیش رفت که کم کم گرما را بر طبیعت کلاردشت چیره می‌کرد

موضوع موجب شده در گذشته‌های دور زمین‌های بسیاری تغییر کاربری شده و به جای رویش درخت و محصولات کشاورزی، آسمان خراش‌هایی در آن سبز شود که طی ۱۰ سال گذشته اقدامات بسیار زیادی در این زمینه صورت گرفت که توانستند جلوی ویلاسازی در مناطق بکر را بگیرند، البته این موضوع خود تاثیراتش را روی آب و هوا تا حدی گذاشته ولی همچنان خنکای نسیمش را می‌توان حس کرد و مردم نیز باید قدر این موهبت را بدانند و با علم آسمان‌خراش گرمای کلافه‌کننده را در کلاردشت به یادگار بگذارند.

طی دهه گذشته تب تند ویلاسازی موجب شد آسمان‌خراش‌ها یکی یکی در دل طبیعت زیبای این شهر سبز شود و این موضوع تا حدی پیش رفت که کم کم گرما را بر طبیعت کلاردشت چیره می‌کرد اما در این سال‌ها دستانی به سمت کلاردشت دراز شد که توانست این بهشت گمشده دیروز که دیگر رمقی برایش نمانده را دریابد؛ پس در این زمینه وظیفه تک‌تک افراد مشخص است و باید قدر داشته‌های‌مان را بدانیم.

 

 

* کلاردشت؛ نخستین شهر دارای کاداستر اراضی ملی

جواد فلاح رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری کلاردشت در این‌باره به خبرنگار فارس می‌گوید: پوشش گیاهی مناسب، ارتفاع با توجه به وجود علم‌کوه و دارا بودن درختان موجب شد که کلاردشت، به‌عنوان شهر بدون کولر لقب بگیرد که همین موضوع موجب ساخت و ساز غیرمجاز شد و با انجام اقدامات لازم جلوی این اقدام گرفته شد.

 

 

وی بیان می‌کند: کلاردشت جز شهرهایی است که بحث کاداستر اراضی ملی و دولتی در آن اتفاق افتاده و اولین شهر در کشور است که منجر به صدور اسناد اراضی ملی شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کلاردشت اضافه می‌کند: طبیعتاً با انجام این فرآیند هیچ ساخت‌وسازی در اراضی ملی متصور نیست ولی جدا از عرصه های مستثنیات اشخاص است.

 

 

این مسؤول ادامه می‌دهد: حوزه منابع‌طبیعی شهرستان کلاردشت ۵۵ هزار هکتار و حوزه مستثنیات اشخاص در این شهر ۱۱هزار هکتار اعم از ابنیه‌ها، زمین‌های کشاورزی و باغی است و بیشتر ساخت‌وسازها در مستثنیات مردم صورت گرفته که البته باید ساخت‌وساز براساس ضوابط بخشداری، شهرداری و جهاد کشاورزی باشد.

* محدوده و حریم بزرگ کلاردشت برایش دردسر شد

فلاح تصریح می‌کند: موضوع مهم بحث محدوده و حریم بزرگ این شهر نسبت به جمعیت آن بوده که معضل کلاردشت است و موجب شده بافت قدیمی روستایی تغییر پیدا کرده و به سمت بافت شهری پیش رود.

البته باید گفت بحث تغییرات اقلیم و گرمایش زمین گسترده جهانی است ولی این موضوع را می‌توان در بارش‌ها به عینه حس کرد حتی باعث شده برخی گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض خطر قرار گیرند و مطمئنا این شهر نیز از این تغییرات دور نمانده است.

 

 

* اقدامات منابع طبیعی برای جلوگیری از تغییر غیرمجاز کاربری

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری کلاردشت به اجرای عملیات احداث بنچ مارک بین اراضی ملی و مستثنیات با نصب پایه‌های بتنی با فواصل زیاد و البته به ارتفاع کوچک اشاره می‌کند و می‌گوید: اعتبار آن توسط صندق توسعه ملی تخصیص یافته و سال گذشته ۸۵۰ پایه بتنی به طول ۱۹ کیلومتر نصب شده و امسال نیز همین تعداد به طول ۱۹ کیلومتر در دستور کار قرار داده و مزیت آن هم این بوده که هم مردم بومی و غیربومی مرز منابع ملی و مستثنیات را می‌دانند.

فلاح اضافه می‌کند: همچنین برای حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش آن از اعتبارات مقام معظم رهبری ۸ میلیارد اعتبار پیش‌بینی شده و ۴۱ بند در یک حوزه آبخیز انجام شد که موجب جلوگیری از فرسایش، کاهش شیب رودخانه و جلوگیری از سیلاب می‌شود که البته اجرای آن در دره‌های مجل و رودبارک در دستور کار قرار دارد.

اخبار مرتبط

طبیعت مرتعی و جنگلی کلاردشت در بهار

اراضی کشاورزی کلاردشت رفع تصرف شدند

سفر به کلاردشت ممنوع شد/ تعطیلی تمامی اماکن توریستی تا اطلاع ثانوی به دلیل کرونا

0 نظر

ارسال نظر

capcha